العودة   منتديات حوريات النسائية > المنتديات المتخصصة > مملكة الطبخ > معجنات و سندويتشات و فطائر

إضافة رد
 
Bookmark and Share أدوات الموضوع تقييم الموضوع
  #1  
قديم 05-21-2010, 02:45 PM
حورية اميرة


معلومات إضافية
النقاط :  0
المستوى :    حورية ليبيا has much to be proud of
افتراضي بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه

بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه للحوريات بس بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه 2013 بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه بتعجبك بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه الحوريات بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه للتحميل تحميل من منتديات حوريات النسائي hooriat روعة جديده رائعه جديدة خطيره مره حلوه حلوة كيوت 2014 2013 صورة صور بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه

§ المكونات :
- كيلو دقيق – ذرة ملح

- كيس خميرة بيرة الرحاب ( الرحاب أحلى خميرة عن تجربه وهو كيس واحد بس لكيلو الدقيق ولو حنزود حاقولكم إيه اللى ممكن يحصل تقريبا ملعقه كبيرة بس مش مليانه قوى)
- كيس لبن بودرة نيدو (حوالى 3 ملاعق)
- كيس بيكنج بودر
- علبه بيريل كانز (شراب الشعير بدرجة حرارة الغرفة مابنستخدمهاش كلها على كيلو الدقيق أكتر من النصف بشويه )
- ملعقة كبيرة محسن الخبز (بيدى عمر أطول للمخبوزات)
- كوبايه إلا ربع زيت ذرة
- علبه زبادى صغيرة
- رشه حبه البركه أو أى نكهة تحبيها
- بما إنى حبيت أخلص كانز البيريل كلها أضفت حوالى من ربع لنصف كيلو دقيق كمان وحطيت كوبايه زيت بدلا من كوب إلا ربع)
- المقدار دة بيعمل 4 صوانى 2 مقاس 40 و2 مقاس 30 باسوى إتنين منهم نصف سوا ( يا دوب العجينة تمسك نفسها ما بتحمرش فى الفرن يعنى وأدخلهم الفريزر وهما متغطيين بكيس بلاستيك لمرة تانيه
ودى صورة بالمكونات من غير كيس اللبن نسيت أصوره مع إنى شارياه مخصوص عشان أصوره عشان أنا عندى العبوة العائليه (ما علينا)

<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



لأختبار الخميرة:
وطبعا دى خطوة مهمة باتأكد منها إن الخميرة شغاله ولا بايظة قبل ما أبتدى
- 2 ملعقه سكر كبيرة +كيس الخميرة + حبه ميه دافيين (دمعة العين زى ما بيقولوا) + نصف كوبايه دقيق منخول وندوبهم كويس ودة شكلها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة
- ونغطى الخميرة فى مكان دافى ونسيبها نصف ساعة وبعدين دة بيكون شكلها الجديد (لو إحتفظت بشكلها الأولانى تبقى بايظة وتترمى أحسن )


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- وبعدين ناخد الطبق ونبتدى نضيف المكونات والدقيق بالذات بالتدريج ونعجن ونعجن ونعجن لحد أما بيكون عندنا عجينه لا تلتصق باليد



- فيه خطوة جميله جدا طبعا معظمنا ما عندهوش عجانة طبعا اللى عنده عجانه أهو بيستخدمها لكن اللى ما عندهوش يعمل إيه طبعا بيعجن بإيده ودة اللى كنت باقوله فى الأول خلاص عجنتى بإيدك وطول ما بتعجنى أكتر النتيجة حتكون أحسن وأحسن
- الخطوة اللى أنا باقترحها وبتعمل فرق جامد جدا فى العجينه أكيد عندنا مضرب بيض صح مضرب البيض دايما بييجى معاه قطعة ملولوة اللى هيا عجانة على قدها ركبيها وعيشى حياتك مع العجينة روحى وتعالى فيها حوالى ربع ساعة كمان أو لحد ما المضرب يسخن صدقينى النتيجة بتكون مختلفة جدا جدا بتدى طراوة للعجينة وهشاشه فى منتهى الجمال ودة شكلها :


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة
- نغطى العجينة ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعتين



- ساعات بيحصل إن كميه الخميرة ما بتكونش ماشيه مع كميه الدقيق (ودى كانت دايما غلطتى أول ما إبتديت أعمل بيتزا وحبيت أوريهالكم وأقولكم إزاى بقيت باعالجها ) ودة بيكون شكلها أما بتخمر بتكون عاليه قوى ولازقه فى الطبق وكمان بتكون طريه جدا مش ماسكة نفسها ودة شكلها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



- طبعا دة مرفوض كدة طعم الخميرة بيبان فى البيتزا وكمان ريحتها وشكلها بيكون مأساة
- الحل نفضى العجينة من الهوا نلمها يعنى ونضيف شو يه دقيق لحد أما العجينة تمسك نفسها تانى + شويه زيت صغيرين ودة بيكون شكلها لما عالجناها وطبعا الآثار اللى فاتت واضحة على الطبق من جوانبه ومن قعره


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة
ونرجع نغطيها ونسيبها تخمر تانى حوالى ساعة كمان ودة بيكون الشكل الصح بس للأسف الآثار لسة موجودة حتروح فين يعنى شاهد عالفضيحة


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- شوفى حتى وأنا بالمها ما بتلزقش لا فى جوانب الطبق ولا فى قعره


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



- وبعدين بافردها فى الصينيه بعد أما بادهنها بالزيت
<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- الحشوة حسب الرغبه لكن لازم قاعدة الصلصة حوالى فصين توم مع الزيت يادوب ريحتهم تظهر أقوم حطة صلصه -ملح – فلفل –زعتر-بابريكا تتسبك شويه أقوم طافيه عليها ودى شكلها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



- وكمان باقطع بصل وفلفل رومى حلقات وباشوحهم فى ملعقه زيت واحدة ودى شكلها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة
- طبعا زيتون-مشروم-سوسيس –بسطرمة- اللى موجود فى التلاجة بس بلاش
الطبيخ


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- والجبنه فى النهايه أنا ما بحبش أحط جبنة موزاريللا لوحدها باحط ميكس بين كذا نوع جبنه شيدر-رومى-مثلثات .....النتيجة بتكون أجمل


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



- لازم الفرن يكون حامى جدا بنحطها عالرف الأوسط أو الرف اللى فوق لو الفرن حامى قوى ودرجة الحرارة حوالى 220 وكل واحد أدرى بالفرن بتاعه بتاخد حوالى ربع ساعة أو أكتر
- يستحسن نغطيها دقيقة لما تطلع الجبنة بتسيح أكتر وحتى لو حصل والجبنه نفسها إحمرت ونشفت نتيجة الفرن (ودة طبعا مش مطلوب )ممكن ترجع تانى تسيح لما تتغطى
- ودة شكلها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


ودى التانيه بالجبنة والسوسيس فقط بس مالحقتش أغطيها شويه المجاعة كانت اشتغلت فى البيت


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- ودة شكل قعرها


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة


- ودة شكلها من جوة ناعمة وطريه وكلها حنيه


<!-- google_ad_section_start -->بيتزا روعهو طريقة



V!-- google_ad_section_start --Cfdj.h v,ui, 'vdrm ulg hgfdj.h o',i ,fhgw,v, fdj.h lk.dgdiV!-- google_ad_section_end --C lk.dgdi hgfdj.h fdj.h o',i v,ui, ,fhgw,v,

بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه

0 شيش طاووق لكل الذواقه
0 تارت الهامبرجغر , طريقة التارت خطوه خطوه وبالصور
0 حمامات الفلل الفخمه , حمامان فخمه, حمامات 2010
0 الخيووووووووووووووووول
0 سلال ذهبيه 2011/2010
0 وصفات الشيف أسامه السيد
0 أجمل الوجبات لمرضى السكرى
0 حلويات ليبيه وأروع الدونت بالصور
0 وصفات مبارك الأشقر , أجمل الوصافات المضمونه, وصفات البروفيسور مبارك الأشقر
0 وصفات منال العالم باالصور
0 الجن والمرض النفسى
0 طرق تزيين الكيك , طرق تزيين الكيك بالصور , اجدد طرق تزيين الكيك
0 وصفات منال العالم باالصور
0 من كل بلد أكله
0 جعانه لالاتدخلى صور الكيك تجنن

 

رد مع اقتباس
  #4  
قديم 05-22-2010, 08:19 PM
حورية اميرة

معلومات إضافية
النقاط :  0
المستوى :    حورية ليبيا has much to be proud of
افتراضي رد: بيتزا روعهو طريقة عمل البيتزا خطوه خطوه وبالصورو بيتزا منزيليه

مشكورات على التواجد الدائم وبارك الله فيكن

0 البكتيريا والفيروسات وأثارها النفسيه
0 ازياء موضه للمحجبات , أزياء 2010, جديد أزياء المحجبات
0 مقبلات وسلطات بالصور, أروع طرق السلطات والمقبلات , خطوه حطوه وبالصور
0 أروع الطرق للحلويات بالصور طرق جديده2010 أرق وألذ طعم
0 أجاز الطب النبوى
0 شاورما وكباب بالصور
0 يعوينهم ربى مايفرق بينهم, صور أطفال رومانسيه
0 كل شىء للعروس المحجبه, أجمل فساتين الزفاف للعرايس المحجبات , واجمل لفات لطرحة العروس
0 طريقة عمل شوربة الشوفان بالصور,شوربة الشوفان وبالصور
0 الدوناااات الهشه , طريقة عمل الدونات بالصور, خطوه خطوه وبالصور
0 قصة المأساه نكدت عليك تعالى هنا وغيرى جو
0 شوربة الجمبرى من حورية المطبخ, شوربة الجمبرى بالصور
0 الضحكه الليبيه ,ضحكات الأطفال , ضحكات متنوعه
0 جسمك مترهل (تمارين باالصور) الجزء الثالث
0 لعيونك أكلات ليبين (الشيماء 76)

 

رد مع اقتباس